Waar kunnen we je mee helpen?

Recht op beperking van de verwerking

  • Bijgewerkt

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) geeft je in bepaalde situaties het recht op beperking van het gebruik van je gegevens. In de AVG (artikel 18) staat dit recht omschreven als het ‘recht op beperking van de verwerking’. Dit recht geldt in situaties die voldoen aan een van de volgende criteria.

Gegevens zijn mogelijk onjuist

Ben je van mening dat wij onjuiste persoonsgegevens gebruiken? Dan mogen wij deze gegevens niet gebruiken zolang de wij nog niet hebben gecontroleerd of de gegevens wel kloppen.

De verwerking is onrechtmatig

Wij mogen bepaalde gegevens niet verwerken, maar je wil niet dat wij de gegevens wissen. Bijvoorbeeld omdat je de gegevens later nog wil opvragen.

Gegevens zijn niet meer nodig

Wij hebben de persoonsgegevens niet meer nodig voor het doel waarvoor we ze hebben verzameld maar hebt de gegevens nog wel nodig voor een rechtsvordering. Bijvoorbeeld een juridische procedure waarbij je betrokken bent.

Wil je gebruik maken van dit recht dan kan dat hier. We adviseren je zo veel mogelijk gegevens in te vullen zodat we een zo uitgebreid mogelijk onderzoek kunnen doen. De gegevens die je hier in vult worden enkel gebruikt ten behoeve van deze aanvraag en daarna vernietigd.

Meer informatie over je klantrechten vindt je hier.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0